Pago Aylés


In oktober 2010 werd Pago Aylés het eerste landgoed in Aragón dat de benaming Vino de Pago verkreeg.

Het Spaanse wijnclassificatiesysteem weerspiegelt de wens om zowel de productiekwaliteit als de expressie van het terroir te waarborgen door wijnhuizen te laten voldoen aan zeer strenge eisen met betrekking tot de productie, verwerking en botteling.

De Spaanse wijnwet van 2003 werd aangepast door de introductie van Estate Wines (Vinos de Pago): de hoogst vastgestelde categorie voor een wijn. Die wijnen zijn gemaakt van druiven en wijngaarden die bijzondere bodem- en microklimaatkenmerken bevatten, waardoor ze worden onderscheiden van andere wijnen uit dezelfde regio.
Voor Pago Aylés verschilt de klei en kalkhoudende bodem waar de Pago-wijnstokken worden geteeld aanzienlijk van andere in de Cariñena-regio, zodoende dat slechts een gedeelte van de 80 hectare van het domein waar wijnstokken worden geteeld, de aanduiding Pago heeft gekregen. De leeftijd van de wijnstokken (25-80 jaar oud) en het dalklimaat dragen bij tot de kwaliteit van de wijnen die op het landgoed worden geproduceerd.

Hoewel het geen verplichting was, besloot Pago Aylés om enkele jaren geleden over te stappen op biologische landbouw voor zijn Pago-wijnen. Pago Aylés beheert irrigatie van regenwater, verzameld in enorme bassins omdat droogte en intense hitte zorgen voor barre groeiomstandigheden. De Pago Aylés-wijnstokken worden niet blootgesteld aan insecticiden of pesticiden. Het domein maakt gebruik van feromonen, een aanpak die is goedgekeurd voor biologische landbouw, voor het bestrijden van insectenpopulaties.

Specificaties
– andere ondergrond (terroir) en microklimaat.
– wijngaard is gelegen op 700m hoogte (zeeniveau)
– er wordt altijd ‘s nachts geoogst (koele nachten, hete dagen)
– zeer trage rijping van de druiven

Ontdek hieronder ons aanbod Pago Aylés-wijnen: