Tenuta di Carleone

Tenuta di Carleone


Tenuta di Carleone mag beschouwd worden als één van de meest verrassend en spraakmakende nieuwe projecten in Chianti. Het prachtige domein bevindt zich in het hartje van de Chianti Classico regio. Deze wijn is dan ook een schoolvoorbeeld van hoe een goede ‘Classico’ hoort te zijn. De bijzonder getalenteerde wijnmaker Sean O’Callaghan wist vriend en vijand te verbazen met een ongeziene, zéér edele stijl van die onmiddellijk hoge scores oogstte.

Dit is dé rising star in Italië! Ze hebben ongeveer 20ha aan wijngaarden liggen, waaronder voornamelijk Sangiovese. De wijnmaker Sean O’Callaghan is supergetalenteerd en wordt door zijn vrienden ‘Il Guercio’ genoemd wat in het Engels ‘One eyed Rascal’ wil zeggen. Hun labels zijn enerzijds klassiek, om deze klassieke streek te eren, anderzijds is het label zoals ‘de Meticcio’ modern met een knipoog naar Sean.

Ontdek hieronder ons aanbod Tenuta di Carleone-wijnen:

Nothing found.


Can Axartell

Can Axartell


Zorg en respect voor de natuur zijn essentieel voor deze bodega.

Bewijs hiervoor is de bodega, ontworpen en gebouwd in de uitgegraven put van een oude cementgroeve, waardoor de constructie gebruik maakt van de natuurlijke koelheid van de rots. Bovendien is het ontwerp gebaseerd op de principes van de werking van de zwaartekracht, waardoor het mogelijk is om het volledige vinificatieproces, van de wijnstok tot het eiken vat, op een natuurlijke en respectvolle manier te laten gebeuren.

De wijngaarden van Can Axartell bevinden zich in een vallei ten zuiden van Pollença, aan de voet van het “Serra de Tramuntana” gebergte. Naast eeuwenoude olijfbomen, groeien de wijnstokken in optimale klimaatomstandigheden. De typische kalkbodems leveren op natuurlijke wijze alles wat de wijnstok nodig heeft om zich volledig te ontwikkelen, waaronder mineraliteit en finesse. Hun bedoeling is om met passie en gedrevenheid uitzonderlijke kwaliteitswijnen te maken en op die manier de wijnen van Mallorca een plaats op de internationale markt te bezorgen.

Kwaliteit en duurzaamheid zijn eveneens hun doelstellingen. Zij hebben daarom ingezet op biologische wijnbouw met eerbiedvolle wijnteelt en aandacht voor de oude autochtone druivenrassen die tot in het kleinste detail verzorgd worden. Voor hun wijnen gebruiken ze enkel de druiven die optimaal rijp zijn en ze worden manueel geoogst.

Enkele van die druivenrassen zijn:
• Premsal, Giró Ros, Argamussa en Valent Blanc (wit)
• Callet, Manto Negre, Escursac, Gorgollassa en Giró Negre (blauw)

De zwaartekrachtmethode

De meest respectvolle methode om wijn te maken. Vanaf het begin van de vinificatie worden de druiven behandeld met de grootste zorg. Om dit te realiseren, werken ze volgens het principe van de zwaartekracht, de zogenaamde “Mètode Gravetat”.

Het verwerkingsproces gebeurt vanop het hoogste punt van de bodega, waar de druiven naar beneden worden geleid en de most ontstaat dank zij de natuurlijke zwaartekracht, zonder gebruik te maken van mechanische persen.

Het resultaat is uniek, nl. onvergelijkbare wijnen, met bijzondere smaakeigenschappen. Deze methode is heel belangrijk en staat daarom op alle etiketten.

Exclusief voor België!

Ontdek hieronder ons aanbod Can Axartell-wijnen:

Nothing found.


Corpinnat

Corpinnat


Corpinnat is geen nieuwe herkomstbenaming, maar een kwaliteitslabel waarvan de eisen veel strenger zijn dan die voor cava. De reden voor dit nieuwe exclusieve kwaliteitslabel is dat Cava, vooral voor onze Westerse wereld te dikwijls aanzien wordt als goedkope schuimwijn.  Ook al is de kwaliteit top.  Daarom hebben enkele wijnbouwers uit Penedes besloten om Corpinnat (letterlijk: Hart van de Penedes) in het leven te roepen.  Echter deze kwaliteitsschuimwijn moet voldoen aan enkele voorwaarden.
Lokale druivensoorten moeten 90 procent van de samenstelling uitmaken. De focus moet liggen op organische landbouw, langere rijpingsprocessen en manuele oogst.

Ontdek hieronder ons aanbod Corpinat-wijnen:

Nothing found.


Bodegas Volver

Bodegas Volver


Dit wijnhuis werd in 2004 opgericht door Jorge Ordoñez en Rafael Cañizares, die zich in de jaren ’90 al hadden bewezen als voortrekkers van de promotie van Spaanse wijnen, met name in de V.S. Jorge Ordóñez herontdekte het potentieel qua export van Spaanse wijnen door de wereld kennis te laten maken met de ongekende potentie van de Spaanse wijnen. Rafael Cañizares, vanwege familietraditie (4e generatie) altijd al met wijn bezig geweest, is naast eigenaar de oenoloog.

“My work is to obtain the highest quality, which begins in the grape and finishes in the bottling of the wines,” says the enologist who believes his wines reflect his personality. “I base my ideas on constancy and the work of a Manchego who, despite difficulties, continues fighting for what they believe in: the potential for quality wines that there is in this area.”
Rafael Cañizares (Bodegas Volver) 

Sofia Cañizares, de dochter van Rafael, wordt getraint en geschoold om als 5e generatie het stokje over te nemen in de toekomst.

Cultuur, Traditie en Passie zijn de drie pijlers die dienen als fundament.
Kenmerkend voor Volver is de ambachtelijke productie van inheemse Spaanse druivenvariëteiten uit zeer oude, zij het minder productieve wijngaarden, maar die op elke mogelijke manier meer kwaliteit leveren. Bodegas Volver heeft wijngaarden in Alicante, La Mancha, Jumilla, Rueda en Valencia. Binnenkort komt daar ook Rias Baixas bij.

Druivensoorten
Bodegas Volver werkt in de verschillende wijngebieden vanzelfsprekend met inheemse druivenrassen zoals; Monastrell, Tempranillo, Bobal, Verdejo, Merseguera, Macabeo en Moscatel. Daarnaast worden ook andere druivenrassen gebruikt waaronder Cabernet Sauvignon en Chardonnay. De wijnstokken hebben een leeftijd van 30 tot wel 90 jaar oud.

Ontdek hieronder ons aanbod Bodegas Volver-wijnen:

Nothing found.


Cavazza

Cavazza


Sinds 1928 maakt de familie Cavazza met veel liefde en passie wijnen op de mooiste hellingen van de Colli Berici en de Gambellara regio. Generatie op generatie werd de filosofie van de familie doorgegeven, degene die luidt dat wijn een ‘raison d’être’ dient te zijn, en die het streven naar kwaliteit dus boven alles stelt.
De Gambellara regio en de Colli Berici heuvels hebben de oudste en meest fosielrijke bodem uit de Veneto. Bij Cavazza combineren ze perfect de modernste en de meest traditionele technieken om wijnen te produceren die de echte terroir van de streek en hun percelen heel herkenbaar maken.

Ontdek hieronder ons aanbod Cavazza-wijnen:

Nothing found.


Marco Abella

Marco Abella


Sinds de 15de eeuw bezit de Marco familie reeds wijngaarden in Porrera, het hart van de Priorat appellatie. In 2001 besloot David Marco van deze uniek gelegen wijngaarden gebruik te maken om zelf één van de beste terroirwijnen te maken uit Priorat en bijgevolg heel Spanje.
De beste Priorat wijnen zijn gekenmerkt door een zeer sterke mineraliteit, verkregen door de leistenen ondergrond. Om het unieke terroir van Priorat nog meer te laten weerspiegelen in zijn wijnen, besloot david om volledig ecologisch en biodynamisch te werken. Geen onkruidverdelgers, geen kunstmeststoffen, geen pompen of kunstmatige gistprocessen…
Vanuit perfectionistisch oogpunt heeft David verder beslist om de opbrengst per struik tot 500 gram te beperken door herhaaldelijk bijsnoeien,om zo optimale concentratie in de druiven te verkrijgen. De resultaten zijn dan ook indrukwekkend.
In een blindproeverij werd Clos Abella in China door een groep van 7 Masters of Wine verkozen tot de beste wijn uit meer dan 1000 inzendingen.
De totale produktie van Marco Abella is beperkt tot naargelang jaargang 50-80.000 flessen.

Ontdek hieronder ons aanbod Marco Abella-wijnen:

Nothing found.


Bodegas Binigrau

Bodegas Binigrau


Niet enkel zon, zee en strand, maar in Mallorca maken ze ongekende topwijnen. In 2002 hebben Miquel en Matias Batlé Binigrau opgericht. Vele jaren eerder waren zij de grondleggers van Macia Batle, nu een van de grootste producenten van het eiland. Aangezien de broers niet meer achter de identiteit van Macia Batle stonden, de snelle groei van het bedrijf had nefaste gevolgen voor de kwaliteit waarnaar zij streefden, beslisten ze zich te laten uitkopen en een kleinschalig project op te richten waarbij uitsluitend kwaliteit als maatstaf werd genomen.
Om dit te bereiken kozen ze om te werken met een mix van autochtone en internationale druifsoorten. Om de terroir tot volle expressie te laten komen gebruikt men enkel ecologische en biodynamische technieken. Op de wijngaarden gaat men dus zeer traditioneel te werk, de bodega zelf daarentegen is een hoogtechnologisch pareltje waar alles voor handen is de wijn op de meest ideale manier te laten gisten en rijpen.
Deze wijnen halen jaar na jaar topscores van verschillende wijnrecensenten.

Ontdek hieronder ons aanbod Bodegas Binigrau-wijnen:

Nothing found.


Quinta Do Vallado

Quinta Do Vallado


Quinta Do Vallado werd opgericht in 1715 door de legendarische Dona Antonia Adelaide Ferreira, een van de pioniers van het porto maken. Het zijn nog steeds haar descendenten die nu porto en stille wijnen produceren van de allerhoogste kwaliteit in de met respect voor de geschiedenis gemoderniseerde wijnkelders met uitzicht op de Douro.
Jaar na jaar wordt Vallado in alle gerenommeerde wijnmagazines verkozen bij de beste 100 wijnhuizen ter wereld. Ze produceren wijnen met gigantisch bewaarpotentieel, maar die toch ook de souplesse hebben om jong van te genieten. De Touriga National (monocepage van 30 jaar oude wijnstronken) en de Reserva Field Blend (blend van cepages van 100 jaar oude wijngaard) zijn de juwelen van Vallado.
Verder produceren ze ook Tawny Ports die absoluut uniek zijn. Lichter van kleur, en minder zoet dan al hun soortgenoten. Elke port bevat een klein deel van het vat met 75 jaar oude port waar het huis over beschikt, wat de Tawny’s een ongelooflijke diepgang en smaaksensatie geeft.

Ontdek hieronder ons aanbod Quinta Do Vallado-wijnen:

Nothing found.


Bodegas Exopto

Bodegas Exopto


Het idee achter Bodegas Exopto is voornamelijk het produceren van andere types wijn die voorkomen in de Rioja-streek. Tom Puyaubert, de wijnmaker, wou wijn maken met meer kleur, aroma, frisheid, en een zachtere hout-aflijning. Alle wijnen hier geproduceerd zijn blends van Garnacha (fruitig), Graciano (frisheid) en Tempranillo (structuur, balans).

Bodegas Exopto wil vooral atypische wijnen produceren. Dit zijn nieuwe-stijl Rioja’s.
De gemiddelde ouderdom van de wijngaarden ligt tussen 30-90 jaar.

Absolute topwijnen die elk jaar met de prijzen gaan lopen.

Ontdek hieronder ons aanbod Bodegas Exopto-wijnen:

Nothing found.


Bodegas Vegalfaro

Bodegas Vegalfaro


De Bodegas Vegalfaro-wijngaarden (60 hectare) zijn verdeeld in drie zeer verschillende wijngaarden en dat is te wijten aan de kwaliteit van de bodem, het microklimaat en de druivensoorten. Al de percelen zijn gecertificeerd met het zegel van de biologische landbouw, waardoor al onze wijnen biologisch zijn.
Deze wijngaarden zijn dan ook de oudste van Spanje en dateren van de zevende eeuw vC. Deze site van Las Pilillas is archeologisch beschermd en was vroeger een Iberische wijnproductie.
De rijping van deze wijn gebeurt nog gedeeltelijk in terracotta amforen, waardoor dit nog extra cachet aan de wijnen geeft.

Ontdek hieronder ons aanbod Bodegas Vegalfaro-wijnen:

Nothing found.