Señorío de Librares

Señorío de Librares

Señorío de Librares


Señorío de Librares is een klein familiaal wijndomein uit La Rioja, Spanje. Aan het roer staan de twee zussen Clara en Patricia Espinosa. Ik heb hun wijnen de eerste keer geproefd in Barcelona, toen was ik al overtuigd van de kwaliteit en de evolutie die ze komende jaren gaan ondergaan.

Ze zijn de derde generatie en ze zijn van plan om niet alleen de tradities van onze grootvader te volgen, maar om te evolueren en de eigen persoonlijkheid aan het merk toe te voegen. Deze familie is al meer dan 100 jaar toegewijd aan wijn. Deze toewijding gaat terug tot de wereldtentoonstelling in Parijs in 1878, waar de overgrootvader, Pedro Maria Espinosa, de gouden medaille won.

Señorío de Librares verbouwt inheemse druiven uit La Rioja: Tempranillo, Graciano, Garnacha en Mazuelo voor de productie van hun rode en rosé wijnen en Viura en Tempranillo blanco voor de witte wijnen.

Het weer en de bodem in La Rioja, de unieke mix van koele winters en warme zomers met veel neerslag, zijn perfect voor het produceren van druiven van topkwaliteit en daarmee de beste wijnen. Het werk begint met de selectie van de beste grond om de druiven te verbouwen. Ze planten en verzorgen hun wijngaarden tot de herfst, wanneer de druiven perfect klaar zijn om verzameld te worden, waarbij men de beste trossen selecteert voor de productie van hun wijnen.

LIBRARES is een eerbetoon aan het geliefde La Rioja, diep geworteld in de natuur. Ze hebben hun band met de wijngaarden opnieuw uitgedacht om een wijncollectie te creëren die hun filosofie belichaamt.

Duurzaamheid is hun leidraad en wordt weerspiegeld in elk aspect van de wijnproductie. Señorío de Librares is toegewijd aan ethische keuzes, van druiventeelt tot landbeheer, als een manier om iets terug te geven aan onze planeet. De druiven zijn afkomstig van hun eigen wijngaarden en van het erfgoed van hun grootouders en worden biologisch en duurzaam verbouwd, waardoor de impact op het milieu wordt verkleind. Zonder kunstmatige chemische meststoffen en pesticiden.

Ontdek hieronder ons aanbod Señorío de Librares-wijnen:


oller del mas

Oller del Mas

Oller del Mas


Oller del Mas ligt in het hart van Catalonië en aan de voet van Montserrat. Met meer dan 1000 jaar geschiedenis, huist het kasteel van Oller del Mas al 36 generaties. Ook hier was vanwege phylloxera het grootste deel van de wijnbouw in verval geraakt. Maar in de laatste decennia is dit weer opgebouwd en werd er begonnen met het maken van kwaliteitswijnen met als doel het maken van de beste wijnen van Catalonië. Bij Oller del Mas werd in 2004 besloten dat ze écht de beste wijn van Catalonië wilden gaan maken, en werd een team samengesteld om dat te gaan doen op de meest duurzame en beste manier voor het land.

Bij Oller del Mas staan 100% biologisch en duurzaamheid hoog in het vaandel en worden alle wijngaarden volledig zelf beheerd. Ook is het wijnhuis #3 in de wereld als het aankomt op CO2-uitstoot met slechts 0,7 gram per liter wijn.

De ambitie om de beste wijnen van Catalonië van de familie is zeker waargemaakt. Met onder andere de erkende Vi de Finca (Grand Cru) Arnau Oller en de fantastische en gelimiteerde Especial Picapoll Negre zijn wijnen gemaakt die met gemak schitteren tussen de betere Bordeaux en Bourgogne wijnen!

Ontdek hieronder ons aanbod Oller del Mas-wijnen:


Can Sumoi

Can Sumoi

Can Sumoi


‘Pure and authentic wines’

In Penedès, in de heuvels van Massis del Montmell, op 600 meter hoogte, liggen de wijngaarden van Can Sumoi. De wijnboerderij stamt uit 1645. Gedurende lange tijd waren de wijngaarden verlaten. Totdat Pepe Raventós, telg van één van de oudste en bekendste Spaanse wijnfamilies. in 2017 de 20 hectare wijngaarden en 380 hectare bosgrond van Can Sumoi overnam en Can Sumoi deel uitmaakte van het fameuze wijnhuis Raventós i Blanc.

De geschiedenis van Raventós i Blanc gaat terug naar 1497, toen de familie Raventós begon met het maken van wijn. Pepe Raventós is de 21ste generatie Raventós en zijn passie ligt bij Can Sumoi en bij het maken van biologische wijnen. De wijngaarden van Can Sumoi zijn beplant met lokale druivenrassen zoals Parellada, Xarel-lo, Macabeo en Sumoll.

Ontdek hieronder ons aanbod Can Sumoi-wijnen:


Alma Negra

Alma Negra

Alma Negra


‘Discover the deepest secret’

Een mysterie…zo kan je dit wijndomein omschrijven. Alma Negra is onderdeel van het prestigieuze wijnhuis Tikal, dat eerder klassiek gevinifieerd wordt. Alma Negra daarentegen is rebels en speelt met ongewone blends die vaak leiden tot verwarring binnen de Argentijnse wijnwereld.
Topwijnen met charisma!

Ontdek hieronder ons aanbod Alma Negra-wijnen:


Raventós i Blanc

Raventós i Blanc

Raventós i Blanc


Raventós i Blanc is gevestigd in Catalonië en heeft een ongekend lange geschiedenis. De familieboerderij, waar de wijnen vandaag de dag worden geproduceerd, is sinds 1497 eigendom van de familie Raventós – een van de bekendste wijnfamilies van het gebied. Tegenwoordig heeft Pepe Raventós, de 21e generatie, de leiding. De toewijding en ambitie zit in de genen, want Pepe wil bij de beste producenten van van mousserende wijn ter wereld horen. Raventós i Blanc doet dat door kwaliteit altijd op nummer één te zetten: lokale druivenrassen, biodynamie, lage opbrengsten, lange sur lie rijping, etc.

In 2012 besloot Pepe Raventós dat het tijd was om de DO Cava te verlaten. Dit viel samen met de beslissing de wijnen met de herkomstbenaming Conca del Rui Anoia op de markt te brengen. “Dankzij het klimaat, traditionele druivenrassen, geologie en eeuwenoude tradities in dit gebied, Conca del Riu Anoia, kunnen hier de meest authentieke mousserende wijnen ter wereld gemaakt worden”, aldus Pepe. Het is nog geen officiële DO, maar dat is wel het ultieme doel.

De familie Raventós heeft een grote rol gespeeld in het ontstaan en grootbrengen van Cava. Het was Josep Raventós Fatjó, die in 1872 de eerste mousserende wijn van lokale druivenrassen maakte, volgens dezelfde methode als Champagne. In de eeuw die erop volgde, richtte de familie Raventós het cavahuis Codorníu op, wat uitgroeide tot een groot imperium. Daarnaast is de familie ook mede-verantwoordelijk geweest voor de totstandkoming en promotie van DO Cava.

Ondanks de vele successen besloot Josep Maria Raventós i Blanc, destijds CEO van Codorníu, dat het tijd was voor een ommezwaai. Dat vond plaats in 1982. Zijn droom was een cava te maken van hoge kwaliteit, een mousserende wijn die makkelijk zou kunnen concurrenten met de beroemde mousserende wijnen van Champagne. Samen met zijn zoon Manuel Raventós richtte het wijnhuis Raventós i Blanc op, gebruikmakend van hun oude familiedomein in het hart van Penedes. Op 4 maart 1986 kwam de eerste Raventós i Blanc op de markt. Jammer genoeg heeft zijn vader, Josep Maria, niet veel van het succes meegekregen, hij overleed een paar dagen later aan een hartaanval. Manuel Raventós was vastbesloten het werk en de droom van zijn vader voort te zetten samen met zijn zoon Pepe Raventós.

Dit is een absoluut topdomein dat terecht tot de beste schuimwijnen van de wereld, uiteraard is het voor ons een eer dat we deze mogen aanbieden.

Ontdek hieronder ons aanbod Raventós i Blanc-wijnen:


Weingut Am Nil

Weingut Am Nil

Weingut Am Nil


Dit wijngebied – Pfalz – kent nogal wat superlatieven. Het heeft bijvoorbeeld het grootste wijnfeest ter wereld in Bad Dürkheim, evenals de eerste en bekendste wijnroute van Duitsland, de Deutsche Weinstraße. En er heerst een microklimaat, warme zomers en koude winters. Wat maakt dat de wijnbouw hier geniet van optimale omstandigheden.

Het gebied rond het landgoed is door de Romeinen ontdekt voor de wijnbouw, waarvan de sporen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Na de oprichting van Kallstadt werd deze traditie door de eeuwen heen hervat en gehandhaafd. Er groeide een uniek cultuur en wijnlandschap.

De leeuw is sinds de 15e eeuw het symbool van de stad.

Ontdek hieronder ons aanbod Weingut Am Nil-wijnen:


Belondrade Y Lurton

Belondrade Y Lurton

Belondrade Y Lurton


Zo’n twintig jaar geleden trok Didier Belondrade met zijn vrouw Brigitte Lurton naar Spanje. Het idee om op hout gerijpte verdejo te maken stond vanaf het begin. Net als de naam, Belondrade Y Lurton. Na de scheiding van het paar trok Brigitte terug naar Frankrijk, maar de naam is altijd gebleven. Didier ging alleen door met de business.

De verdejo geeft wijnen met een jonge, fruitige stijl en verse kruidige aroma’s. Didier zag vooral veel potentieel in het charmante bittertje. De eerste oogst kwam in 1998 op de markt. Belondrade heeft de wijn doorontwikkeld tot een van de beste witte wijnen van Spanje. Een wijn met finesse en elegantie en zeer fraaie bittere ‘touch’.

Didier trok in de jaren 90 naar Rueda, een regio in Castille-Leon. De wijngaard ligt op een hoogte van 750 meter met een gemiddelde regenval tussen de 300 en 350 mm per jaar. Het klimaat is landelijk, met karakteristieke lange koude winters en korte hete zomers en grote temperatuursverschillen tussen dag en nacht. De druiven worden handmatig geplukt en de opbrengst wordt onder de 5000 kilo per hectare gehouden. Dit is zeer uitzonderlijk in de regio Rueda waar de norm is om mechanisch te oogsten en vooral veel en goedkope witte wijnen te maken. De kavels worden afzonderlijk gefermenteerd en opgevoed. In januari selecteert Didier de wijnen die in zijn top wijn worden gebruikt. De wijn ligt in total 10-12 maanden op zorgvuldig geselecteerde houten vaten.

Sinds 2012 werkt Belondrade volledig biologisch. Het resultaat is een Belondrade Y Lurton die overal de hemel wordt ingeschreven. Een unieke wijn, een ervaring. Er wordt door sommigen beweerd dat er jaarlijks 2500 fles naar El Bulli gingen. Of het nou waar is of niet, het is een mooi verhaal en de wijn zou er niet misstaan.

Ontdek hieronder ons aanbod Belondrade Y Lurton-wijnen:


Toledo y Ajenjo / Garagewine

Wijnhuis


Dit zeer kleine wijnhuis is in 2015 door twee vrienden opgericht, Jesus Toledo en Julian Ajenjo.

Al hun wijnen zijn zeer gelimiteerd, maximum 1000 flessen per type, wereldwijd. Ze maken elke wijn met liefde voor het vak, ondertussen geraken hun wijnen meer en meer bekend bij het grotere publiek.

Ikzelf heb al langere tijd contact met hen, en na enkele onderhandelingen zijn wij de exclusieve verdeler in België.

Ontdek hieronder ons aanbod Toledo y Ajenjo / Garagewine-wijnen:


Bodegas Valduero

Wijnhuis


Ribera del Duero is een wijngebied in de regio Castilla Y Léon dat sinds 1982 de DO-status (Denominacíon de Origen) draagt. In de regio wordt echter al meer dan 150 jaar wijn geproduceerd. Het is gelegen op relatief grote hoogte tussen 700 en 850 meter, waarbij de verschillen in dag- en nachttemperatuur groot zijn. Het is een gebied waar unieke klimatologische omstandigheden en daarin optimaal presterende druivensoorten klassewijnen opleveren. Bodegas Valduero is in 1983 opgericht. Verantwoordelijk voor de wijnen is oenologe Yolanda Garcia Viadero, één van Spanje’s beste vrouwelijke oenologen.

Ontdek hieronder ons aanbod Bodegas Valduero-wijnen:


Tenuta di Carleone

Tenuta di Carleone


Tenuta di Carleone mag beschouwd worden als één van de meest verrassend en spraakmakende nieuwe projecten in Chianti. Het prachtige domein bevindt zich in het hartje van de Chianti Classico regio. Deze wijn is dan ook een schoolvoorbeeld van hoe een goede ‘Classico’ hoort te zijn. De bijzonder getalenteerde wijnmaker Sean O’Callaghan wist vriend en vijand te verbazen met een ongeziene, zéér edele stijl van die onmiddellijk hoge scores oogstte.

Dit is dé rising star in Italië! Ze hebben ongeveer 20ha aan wijngaarden liggen, waaronder voornamelijk Sangiovese. De wijnmaker Sean O’Callaghan is supergetalenteerd en wordt door zijn vrienden ‘Il Guercio’ genoemd wat in het Engels ‘One eyed Rascal’ wil zeggen. Hun labels zijn enerzijds klassiek, om deze klassieke streek te eren, anderzijds is het label zoals ‘de Meticcio’ modern met een knipoog naar Sean.

Ontdek hieronder ons aanbod Tenuta di Carleone-wijnen: