Oller del Mas


Oller del Mas ligt in het hart van Catalonië en aan de voet van Montserrat. Met meer dan 1000 jaar geschiedenis, huist het kasteel van Oller del Mas al 36 generaties. Ook hier was vanwege phylloxera het grootste deel van de wijnbouw in verval geraakt. Maar in de laatste decennia is dit weer opgebouwd en werd er begonnen met het maken van kwaliteitswijnen met als doel het maken van de beste wijnen van Catalonië. Bij Oller del Mas werd in 2004 besloten dat ze écht de beste wijn van Catalonië wilden gaan maken, en werd een team samengesteld om dat te gaan doen op de meest duurzame en beste manier voor het land.

Bij Oller del Mas staan 100% biologisch en duurzaamheid hoog in het vaandel en worden alle wijngaarden volledig zelf beheerd. Ook is het wijnhuis #3 in de wereld als het aankomt op CO2-uitstoot met slechts 0,7 gram per liter wijn.

De ambitie om de beste wijnen van Catalonië van de familie is zeker waargemaakt. Met onder andere de erkende Vi de Finca (Grand Cru) Arnau Oller en de fantastische en gelimiteerde Especial Picapoll Negre zijn wijnen gemaakt die met gemak schitteren tussen de betere Bordeaux en Bourgogne wijnen!

Ontdek hieronder ons aanbod Oller del Mas-wijnen: