Marco Abella


Sinds de 15de eeuw bezit de Marco familie reeds wijngaarden in Porrera, het hart van de Priorat appellatie. In 2001 besloot David Marco van deze uniek gelegen wijngaarden gebruik te maken om zelf één van de beste terroirwijnen te maken uit Priorat en bijgevolg heel Spanje.
De beste Priorat wijnen zijn gekenmerkt door een zeer sterke mineraliteit, verkregen door de leistenen ondergrond. Om het unieke terroir van Priorat nog meer te laten weerspiegelen in zijn wijnen, besloot david om volledig ecologisch en biodynamisch te werken. Geen onkruidverdelgers, geen kunstmeststoffen, geen pompen of kunstmatige gistprocessen…
Vanuit perfectionistisch oogpunt heeft David verder beslist om de opbrengst per struik tot 500 gram te beperken door herhaaldelijk bijsnoeien,om zo optimale concentratie in de druiven te verkrijgen. De resultaten zijn dan ook indrukwekkend.
In een blindproeverij werd Clos Abella in China door een groep van 7 Masters of Wine verkozen tot de beste wijn uit meer dan 1000 inzendingen.
De totale produktie van Marco Abella is beperkt tot naargelang jaargang 50-80.000 flessen.

Ontdek hieronder ons aanbod Marco Abella-wijnen: