Quinta Do Vallado


Quinta Do Vallado werd opgericht in 1715 door de legendarische Dona Antonia Adelaide Ferreira, een van de pioniers van het porto maken. Het zijn nog steeds haar descendenten die nu porto en stille wijnen produceren van de allerhoogste kwaliteit in de met respect voor de geschiedenis gemoderniseerde wijnkelders met uitzicht op de Douro.
Jaar na jaar wordt Vallado in alle gerenommeerde wijnmagazines verkozen bij de beste 100 wijnhuizen ter wereld. Ze produceren wijnen met gigantisch bewaarpotentieel, maar die toch ook de souplesse hebben om jong van te genieten. De Touriga National (monocepage van 30 jaar oude wijnstronken) en de Reserva Field Blend (blend van cepages van 100 jaar oude wijngaard) zijn de juwelen van Vallado.
Verder produceren ze ook Tawny Ports die absoluut uniek zijn. Lichter van kleur, en minder zoet dan al hun soortgenoten. Elke port bevat een klein deel van het vat met 75 jaar oude port waar het huis over beschikt, wat de Tawny’s een ongelooflijke diepgang en smaaksensatie geeft.

Ontdek hieronder ons aanbod Quinta Do Vallado-wijnen: