Señorío de Librares


Señorío de Librares is een klein familiaal wijndomein uit La Rioja, Spanje. Aan het roer staan de twee zussen Clara en Patricia Espinosa. Ik heb hun wijnen de eerste keer geproefd in Barcelona, toen was ik al overtuigd van de kwaliteit en de evolutie die ze komende jaren gaan ondergaan.

Ze zijn de derde generatie en ze zijn van plan om niet alleen de tradities van onze grootvader te volgen, maar om te evolueren en de eigen persoonlijkheid aan het merk toe te voegen. Deze familie is al meer dan 100 jaar toegewijd aan wijn. Deze toewijding gaat terug tot de wereldtentoonstelling in Parijs in 1878, waar de overgrootvader, Pedro Maria Espinosa, de gouden medaille won.

Señorío de Librares verbouwt inheemse druiven uit La Rioja: Tempranillo, Graciano, Garnacha en Mazuelo voor de productie van hun rode en rosé wijnen en Viura en Tempranillo blanco voor de witte wijnen.

Het weer en de bodem in La Rioja, de unieke mix van koele winters en warme zomers met veel neerslag, zijn perfect voor het produceren van druiven van topkwaliteit en daarmee de beste wijnen. Het werk begint met de selectie van de beste grond om de druiven te verbouwen. Ze planten en verzorgen hun wijngaarden tot de herfst, wanneer de druiven perfect klaar zijn om verzameld te worden, waarbij men de beste trossen selecteert voor de productie van hun wijnen.

LIBRARES is een eerbetoon aan het geliefde La Rioja, diep geworteld in de natuur. Ze hebben hun band met de wijngaarden opnieuw uitgedacht om een wijncollectie te creëren die hun filosofie belichaamt.

Duurzaamheid is hun leidraad en wordt weerspiegeld in elk aspect van de wijnproductie. Señorío de Librares is toegewijd aan ethische keuzes, van druiventeelt tot landbeheer, als een manier om iets terug te geven aan onze planeet. De druiven zijn afkomstig van hun eigen wijngaarden en van het erfgoed van hun grootouders en worden biologisch en duurzaam verbouwd, waardoor de impact op het milieu wordt verkleind. Zonder kunstmatige chemische meststoffen en pesticiden.

Ontdek hieronder ons aanbod Señorío de Librares-wijnen: